Hormonen 2016-11-01T13:05:23+01:00

 

Wat zijn Hormonen?

Hormonen zijn als boodschappers in je lichaam die orders geven aan je cellen om bepaalde dingen te doen. Zij zijn chemische stoffen die worden geproduceerd door de klieren en vrijgegeven worden in de bloedstroom.

Hormonen zijn kritische spelers in de chemie van het lichaam. Ze zorgen voor de uitwisseling van boodschappen tussen cellen en organen. Hormonen hebben invloed op alles: van de groei van kinderen, de seksuele ontwikkeling, slaapstemming, tot hoe goed we slapen, hoe we stres aangaan en zelfs hoe we voedsel afbreken. Dit betekent dat ons lichaam afhankelijk is van hormonen om goed te kunnen functioneren.

Helaas kan een hormonale onbalans op elk willkeurig moment signalen afgeven aan een reeks symptomen die invloed kunnen hebben op de gezondheid, ongeacht hoe jong of hoe oud je bent. Zodra een hormonaal onevenwicht ontstaat, is de enige manier om de gezondheid en het welzijn te herstellen door middel van natuurlijke hormoon therapie.

 

Hormonen en Ouderdom

De concentraties van bepaalde hormonen zoals; progesteron, oestrogeen, dehydroepiandrosteron (DHEA), testosteron en pregnenolon nemen af naarmate we ouder worden, waardoor ons lichaam langzaam zal ophouden met functioneren. Dit staat bekend als het verouderingsproces.

 

terug naar menu
Contact
voorwaarden