Voeding 2016-11-01T13:05:26+01:00

 

Wat is Voeding?

Simpel gezegd: voeding is de functionaliteit van voedingsmiddelen in ons lichaam. Voeding is onze bron van energie en het middel waardoor voedingsstoffen functioneel zijn.

Denk aan voeding als de bouwstenen van het leven.

De essentiële voedingsstoffen om te leven bevatten; koolhydraten, eiwitten en lipiden (vetten), alsmede vezels, vitaminen, mineralen en water als oplosmiddel voor alle oplosbare bestanddelen in het bloed en cellen.

De opname van voedingsstoffen begint zodra het voedsel in ons lichaam begint te verteren. Verschillende stofwisselingsprocessen nemen deel aan de verdere opname als het voedsel verder doorgevoerd wordt in ons spijverteringskanaal.
Goede voeding betekent; het verkrijgen van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen uit gezond voedsel en in de juiste combinaties.

Kennis hebben van voeding en het maken van slimme keuzes over het voedsel dat u eet, kan en zal u helpen om een ​​optimale gezondheid te bereiken gedurende uw leven. Daarnaast is het de sleutel voor het vermijden van overgewicht, ziekten en veel van de meest voorkomende chronische ziekten.

Voeding is slechts één bron tot het ontwikkelen en onderhouden van een goede gezondheid. Een goede gezondheid wordt gedefinieerd als een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn – een gezonde verstand, lichaam en geest.

 

terug naar menu
Contact
voorwaarden